Ikoner

Vi erbjuder ikoner av olika storlekar och olika motiv. Ikonerna målas enligt traditionell ikonmålningsteknik; äggtempera på kritbehandlad träpannå och förgylls med äkta bladguld. Pannåerna importeras från utlandet och är i sig vackra hantverk av lind och ek. Våra ikoner målas i traditionell bysantinsk stil eller vår egen ”västkyrkliga” stil (företrädesvis västkyrkliga helgon) – allt efter kundens önskemål.  Målningen sker naturligtvis under bön.

Här nedan publiceras exempel på ikoner från vår verkstad. Galleriet uppdateras efterhand.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Prisexempel (fr.o.m. april 2020)

10 x 13 cm: 1500 kronor

17 x 21 cm: 2500 kronor

21 x 25 cm (standardmodell): 3500 kronor

Priserna varierar beroende på storlek, mängden bladguld och antalet detaljer. De ovanstående priserna motsvarar enkla Kristus-, Maria- och helgonikoner (dvs. föreställande en person) med bladguld endast till glorian. För en sådan ikon med bladguld till gloria + bakgrund och ram läggs 1000 kronor till priset.

Notera att ikonmåleri är ett långsamt hantverk, och i regel sker varje arbete på beställning. Det betyder att man får räkna med viss kötid och väntetid. När arbetet med ikonen är igång brukar själva målandet ta två till tre veckor, därefter skall ikonen helst vila i 1-3 månader innan den kan lackeras (beroende på årstid och luftfuktighet). Behöver man en ikon snabbare än så, kan vi komma överens om tidigare leverans, och att lackering i så fall sker vid senare tillfälle.

För frågor om motiv, priser och leveranstid kontakta oss via kontaktformuläret ovan.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close